Litt av hvert

Turer

Litt om oss


Noen ord om et par helt alminnelige mennesker

Anne-Brita er født og oppvokst i den gamle bydelen Buholmen i Ålesund. Da den nye innfartsveien til byen ble planlagt så viste det seg at den ville komme til å gå rett gjennom soveværelset til Anne-Brita, og det gikk jo ikke an, så da var det jo bare å flytte. Etter en tid i Oslo og noen år i Sverige så ble hjemstedet vårt der vi bor idag - i Ski i Akershus - litt sør for Oslo. Selv om Anne-Brita, med sin urbane bagrunn kunne være troende til å være et ekte by-menneske, så oppdaget hun litt etter hvert at hun trivdes best ved å trave rundt i fjellsko med sekk på ryggen, klatre i fjell og vandre i T-merka turløyper. Slike turer er det blitt mange av gjennom åra, dette bildet nytes utsikten fra Glittertind.

 

 

Med den gildeste utsikt sitter John her, på toppen av Slogen, rett opp for Hjørundfjorden, med oppgang fra Patchellhytta. John er oppvokst i Valldal, ei fjellbygd innerst i Storfjorden på Sunnmøre,og har hatt fjellheimen i Tafjordfjella som sin nærmeste nabo. Valldal, nå også kallt "jordbærbygda" på grunn av de store jorbærgardene der, kjører du gjennom når du kjører over Trollstigen fra Åndalsnes, eller om du er i Geiranger og har tenkt deg videre til Åndalsnes. John sitt hjemsted, Lillehjem på Høghjelle - vårt vesle dynasti - er vårt ferieparadis, et fristed som vi alle i vår familie er svært glad i, og som blir flittig brukt. Her er alle muligheter til turer, fiske, jakt og friluftsliv med selve fjellheimen rett utenfor stuedøra. Fjelltoppen i bakgrunnen er Kolåstind, på andre sida av Hjørundfjorden.

 

 

 Og hva driver så et par aktive pensjonister på med i "fritiden"  ?

Til det så er det bare å si at aktive pensjonister har ikke fritid - når vi ikke er på Vestlandet og steller med "Dynastiet" vårt, når vi ikke pusler med hus og hage i Ski, eller når vi ikke er ute og reiser - ja da er det så mye annet å gjøre  -  f.eks. dette :

 

Anne-Brita skriver historien om sitt liv, fra sin oppvekst på Buholmen i Ålesund, og frem til vårt liv her i Ski. Det er meningen at dette skal bli noe som kan være interessant for de som kommer etter oss

 

 

 

 

 

John har flere hobbyer, fotografering, snekring av gammeldagse trekister, litt data osv. Hver av våre 8 barnebarn skal få hver sin kiste med navn og dato som konfirmasjonspresang.

 

 

 

Men bortsett fra det  -  så bruker vi en del tid på å gjøre minst mulig - - -